Lidmaatschap

Het lidmaatschap van de Vereniging voor Sociologie staat open voor al wie een diploma in de sociologie of een equivalent diploma heeft. Studenten kunnen als aspirant-leden aansluiten.

Waarom lid worden?

Als lid van de Vereniging voor Sociologie

  • ontvang je gratis het Sociologie Magazine (voorheen Factaapart jaarabonnement 35eu);
  • krijg je korting bij deelname aan initiatieven die de VVS (mee) organiseert, zoals de Dag van de Sociologie, de VVS Nieuwjaarsreceptie, lezingen, studiedagen, etc.;
  • krijg je automatisch alle informatie rond activiteiten, call for papers, vacatures, etc. via de mailinglist.

Hoe word ik lid?

Om lid te worden voor een jaar vul je dit formulier in en stort je lidmaatschapsbijdrage op onderstaand bankrekeningnummer.

De lidmaatschapsbijdrage voor 2020 bedraagt €30.

Het bedrag dient te worden gestort op onderstaand bankrekeningnummer, vergezeld van de mededeling “Lidmaatschap VVS – naam”. Van zodra wij uw betaling ontvangen hebben, bent u effectief lid voor het kalenderjaar.

Vereniging voor Sociologie vzw
Parkstraat 45 bus 3601
3000 Leuven

IBAN BE18 5230 8086 7965
BIC TRIONL2U

Opmerkingen (geldig t/m 2019)

Doctoraatsstudenten worden niet als studenten beschouwd en betalen net als gewone leden €30 voor het lidmaatschap. In bepaalde gevallen zullen ze dit wel kunnen terug vorderen van project- of ander onderzoeksgeld.

Betalingen na augustus worden automatisch als lidmaatschapsbijdragen voor het volgende jaar gerekend. Van zodra wij je betaling en het elektronisch formulier ontvangen hebben, ben je lid. Je ontvangt (bij het verschijnen van het eerstvolgende nummer) de reeds verschenen nummers van de lopende jaargang van het Tijdschrift voor Sociologie. Je ontvangt tevens vanaf de start van je lidmaatschap het Sociologie Magazine.

UGent alumni die zich aansluiten bij de VVS worden bovendien automatisch lid van de UGent-alumniwerking. De alumniwerking van de Universiteit Gent biedt een stimulerend en ondersteunend kader voor alumnibeleid bij de verschillende faculteiten en opleidingsgebonden verenigingen, zoals de VVS.

Dit brengt bijkomende voordelen mee, zoals bijzondere voorwaarden bij deelname aan activiteiten en evenementen, toegang tot de UGent-restaurants, inclusief korting in Club Het Pand en toegang tot de sportaccommodaties en bibliotheken. Daarbovenop krijgt u gunstige voorwaarden bij uitgeverij Lannoo, Music Hall en Sanoma media. Ook ontvangt u twee maal per jaar het magazine van de Universiteit Gent. Meer informatie met betrekking tot de UGent alumniwerking.